Prof Revolution S2 7301 incelemesi

Shenzhen (Çin) merkezli bir firmanın ürünü olan Prof Revolution S2 7301 adlı DVB-S2 destekli kartı test ediyoruz.
Şirketin yoğunlaştığı alan DVB-S/S2 PC DVB kartları. Kartlar firmanın verdiği bilgilere göre Hamburg (Almanya) ofisinde tasarlanıp Tayvan ve Çin de ki tesislerde üretilmekte. Ürünlerinde STMicroelectronics ve Conexant Systems çiplerini kullanmaktalar.

Prof Revolution S2 7301  Kutu

Kutu İçeriği

Ürünün ufak bir kutusu var. Kutudan Prof Revolution S2 7301 kartı, kumanda, kumanda alıcısı, İngilizce ve Rusça hazırlanmış kurulum rehberi, kurulum cd'si çıkıyor.

Prof Revolution S2 7301  Kutu içeriği

Garanti belgesi haliyle bulunmuyor. Bu noktaya dikkat edin. Ürün arızalı veya eksik parça ile geldiğinde muhatabınız yok.

Prof Revolution S2 7301 Kumanda

Kumandanın kaliteli olduğunu söylemek zor. Bize gönderilen üründe FAV tuşu (mavi olan) kopuk gelmişti. Üstelik kutuda kontrol edilmiştir etiketi vardı. Tuşların yerleşimi de pek kullanışlı değil. Özellikle Menu, Exit, Ch+ - , Zoom ve Volume tuşlarının yerleşimi daha iyi olabilirdi.

Prof Revolution S2 7301 Teknik Özellikler

Üründe STMicroelectronics tarafından üretilen STB6100 silikon tuneri kullanılıyor. STB6100 tuner RF Magic Inc. şirketiyle birlikte geliştirilmiş.

Prof Revolution S2 7301 - PBC ön

STB6100 Tuner ve Conexant CX23880 Broadcast Audio/Video Decoder

Prof Revolution S2 7301 - PBC

Kartın arka yüzü.

Kartta kullanılan silikon tuner; 8PSK/QPSK dönüştürücü tuner IC: STB6100 Pdf

Modulatör: STV0903BAB (version 2.0) Pdf

Prof Revolution S2 7301 - Girişler

LNB girişi, lnb çıkışı ve kumanda girişi.

Min. Sistem Gereksinimi

Kartın Kurulumu

Kartın kurulumuna geçelim. Önce Prof Tuners kartlar için hazırladığımız, sürücüleri, aygıt dosyalarını, streamreaders.dll ve kodekleri içeren paketi indirin. Kurulumu Win7 Home Premium 32bit işletim sistemi yüklü bir bilgisayarda gerçekleştirdik.

Kartı boş bir PCI yuvasına takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kurulum - 1

Kartımız "Çoklu Ortam denetleyicisi" ve "Çoklu Ortam video denetleyicisi" olarak tanıtılmayı bekliyor.

Kurulum - 2

Sürücü yazılımını güncelleştir seçeneğini seçerek. Sürücüleri yüklüyoruz.

Kurulum - 3

Sürücü yazılımını elle gösterip yüklüyoruz.

Kurulum - 5

Paket içinde ki Drivers klasöründen kart modeliniz ve işletim sistemine uygun sürücü dosyalarını masaüstüne açın ve bu klasörün yerini gösterin.

Kurulum - 5

Uyarıyı dikkate almıyor ve sürücü yazılımını yüklüyoruz.

Kurulum - 6

Çoklu ortam denetleyicisini tanıttık. Şimdi diğerine geçelim.

Kuurlum - 7

Aynı işlemleri tekrar yapıyoruz.

Kurulum - 8 Kurulum - 9

Kartımız Ses, video ve oyun denetleyicisi olarak tanıtıldı.

Satellite Internet

Kart ile gelen güzel programlardan biri de uydu internet aboneliğin kullananlar için hazırlanmış IP data programı. Bu programla mevcut uydu internet aboneliğinizi kullanabilirsiniz. Tüm ayarlarınızı pid, mac filtreleme yapabiliyor, veri akışını grafiksel olarak görebiliyorsunuz. Prof IP Data çalışıyorken CTRL+T tuşlarına basarak tüm pidlerin veri akışını kbit/sn olarak görebiliyorsunuz.

Prof IP Data

BDA sürücü mimarisi bir ağ bağdaştırıcısı olmadığından bunu yapabilmek için Virtual MPE Decoder Adapter sürücüsünün yüklenmesi gerekiyor. Bu sürücü ile sanal bir ağ adaptörü yükleniyor bu sayede uydu internet aboneliğinizi kullanabiliyor, bazı servisler için gerekli MAC adresi tanımlama işlemini de yapabiliyorsunuz. Programı yüklerken bu sürücü otomatik olarak yükleniyor. Uydudan dosya yakalamak için yani skynet vb. programları kullanabilmeniz için bu programı yüklemenize gerek yok. Eğer uydu internet aboneliğiniz varsa bu programı kullanacaksınız. Prof IP Data 1.05 programını buradan indirebilirsiniz.

DVB Oynatıcılar

Şimdi ürünü en çok kullanılan iki oynatıcı DVBDream ve ProgDVB ile test edelim. Testleri Windows7 Home Premium 32bit işletim sisteminde, kodek olarak ArcSoft kullandık, anten sistemi ortak sistem olsun istedik çünkü bu ortak anten sistemlerinde fazlasıyla sorun çıkıyor. Sistemin tüm elemanlarını bilmek lazım. Ya da receiver ayarlarını bakabilirsiniz. Biz ayarları 1/4 switch diseq2.0, tek uydulu bir sistem de denedik.

DVBDream

Prof Revolution S2 7301 on DVB Dream

DVBDream 1.5e ile kartı Prof BDA (PTG Engine 1.7) aygıt dosyasıyla, AdvanceTune ile ve DVBDream'in kendi bda aygıt dosyasıyla kullandık. DVBDream'in bda aygıtı ortak anten kullanılan sistemlerde daha başarılı. ProfBDA ve AdvanceTune ise daha hızlı. Diseq problemi olmadı. Ortak sistemin getirdiği sinyal kaybının sonucu sinyal biraz düşük ama bu sinyal seviyesinde bile yayın kesilmiyor. Uzaktan kumanda sorunsuz çalışıyor hangi kumanda tipini seçerseniz seçin farketmiyor. Tuş fonksiyonlarını ayarlayıp keyifle kullanabilirsiniz.

DVB Dream TRT HD Prof Revolution S2 7301

TRT-HD kanalı DVB-S2 1920×1080 Full HD, H264 AC3 formatında yayın yapıyor.

ProgDVB

ProgDVB on Prof Revolution S2 7301

ProgDVB 6.46.6 kullandık. Kartı otomatık tanıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Kanal geçişleri biraz daha yavaş. Uzaktan kumanda sorunsuz çalıştı.  Sadece kumanda tuşlarını ayarlıyorsunuz.

Sonuç

Ürün fiyat, sürücü kalitesi, kart bileşenleri ve yazılım uyumluluğu bakımından (+) puan alıyor, garantisinin olmaması, uzun teslimat süresi, kumandanın kalitesiz olması (-) puan almasına neden oluyor.

Ürün ülkemizde herhangi bir teknoloji marketinde şu an için satılmıyor. Ödemeyi firmanın sitesinden paypal aracılığıyla yapıp, kartın adresinize posta yoluyla gelmesini bekliyorsunuz. İlave kargo ücreti alınmıyor. Ürünün kapınıza gelmesi 10-30 günü buluyor. Kartınızın, Çinden ne zaman yola çıktığını Hongkong Post sitesinden, yurtiçinde ki takibini de PTT 'nin yurtdışı gönderi formundan size verilen numarayı (EE123456789HK vb.) girerek yapabilirsiniz.